Välkommen

 

Varmt välkommen till Stora Mossen och till vår bostadsrättsförening Stora Mossen 4. Som nyinflyttad är man ju väldigt nyfiken på vart man har hamnat samt om det är något speciellt man behöver tänka på i sin nya förening. Därför har vi sammanfattat en välkomstinformation till alla nyinflyttade för att ge en kort introduktion av vad som gäller i vår förening.

I området finns det 42 bostadsrätter varav 10 st är fristående hus och 32 st är parhus. Området byggdes 2003 med inflyttning 2004. På förvånansvärt kort tid har området blivit en grönskande oas, med Robiniaparken i mitten där det finns utemöbler och en liten lekpark till förfogande. Alla hus har tillgång till minst två parkeringar på tomten men har ni exempelvis gäster går det bra att parkera på platserna 75-82 på Mosskroken med infart från Västerled. Dock behöver det ligga ett parkeringstillstånd i rutan på bilen och det erhåller ni från föreningen strax efter inflyttning.

I området finns det fem sophus för hushållssopor. Vi är duktiga på att källsortera så här finns möjlighet att slänga metall, plast, papper, kartong, batterier och glas. Det finns också ett grovsoprum på Sobelgränd där det går bra att slänga el-avfall, glödlampor och till viss del skrymmande övrigt material. Trädgårdsavfall får dock var och en köra till sopstationen med. Närmste ligger på Linta Gårdsväg, nära flygplatsen.

Gällande värme och vatten så har vi från den 1 januari 2014 individuell debitering av vatten och värme. Eftersom debiteringen baseras på faktisk förbrukning kommer den ske i efterhand på era hyresavier. Avstämningen görs en gång om året. För att läsa mer om detta se vår hemsida www.brfstoramossen.se under fliken ”information”.

Vår bostadsrättsförening har gruppavtal med ComHem vilket innebär att vi har rabatt på TV (Medium), telefoni  och bredband (100 Mbit) till ett värde av ca 550 kr/mån. Denna rabatt dras från din ComHem faktura. För att skapa abonnemang går du in på hemsidan och läser mer under fliken ”information”.

För att Stora Mossen trädgårdsstad ska göra skäl för namnet har vi tagit fram en trädgårdspolicy med riktlinjer och tips. Vår tanke är att få ett enhetligt utseende ut mot allmänna ytor, medan de egna trädgårdarna är individuellt utformade. För att få grepp om policyn läser du mer om även detta under ”information”.

Alla bostadsrätter har en bostadspärm. Vi kan varmt rekommendera att bläddra igenom den och där få matnyttig information om allt från avfallskvarnen till hur du sköter din ytterdörr på bästa sätt.

Har ni frågor eller funderar, tveka inte på att höra av er till någon av oss i styrelsen! Vi kan även rekommendera er att hålla utkik på hemsidan emellanåt där vi publicerar nyheter eller annan matnyttig information.

Än en gång, varmt välkomna!
Styrelsen